Koffie-ochtend

Een onverwacht succes van het Koffieplein tijdens het dorpsfeest in september 2016 luidde een reeks Koffie-ochtenden in met als motto: “Alles mag, niks hoeft”. Deze Koffie-ochtenden voor ouderen worden maandelijks in restaurant De Koningshof georganiseerd. De  e.v. koffie-ochtend wordt gehouden op 13 februari a.s. Zie voor overige data in 2018 onze agenda.
Contact: Herdi Oosterbaan, tel.0513-631585 / info@coachherdi.nl

Zondagmiddag Wâldstermiddei 50+

In navolging van het succes van de Koffie-ochtenden wordt nu ook de Wâldstermiddei 50+ georganiseerd. Dit zijn maandelijkse bijeenkomsten op de zondagmiddag, eveneens in restaurant De Koningshof. De eerstvolgende datum is 4 maart van 16.00-18.00 uur.
Contact: Herdi Oosterbaan, tel.0513-631585 / info@coachherdi.nl

Wâldsterjûn

Sinds 2007 wordt voor de oudere inwoners én oudere oud-inwoners van Oranjewoud een feestavond georganiseerd, de “Wâldsterjûn”. Oorspronkelijk was deze avond onderdeel van het dorpsfeest, maar inmiddels is de organisatie losgekoppeld van het dorpsfeest en vindt deze gezellige avond jaarlijks in oktober/november plaats in restaurant De Koningshof. De datum voor de volgende editie van deze Wâldsterjûn in 2018 wordt zsm bekend gemaakt.

Kerstboomwerpen/carbidschieten en strykizerskowen

Traditioneel vindt op Oudejaarsdag het Kerstboomwerpen en/of het carbidschieten plaats. Als er ijs ligt, wordt het aloude Strykizerskowen even geoefend. Deze gezellige slotactiviteiten worden door de IJsclub Oranjewoud, de Dorpsfeestcommissie en Plaatselijk Belang Oranjewoud gezamenlijk georganiseerd. Onder het genot van een glaasje of poeiermolke in de koek-en-zopietent bij de ijsbaan van Oranjewoud wordt het jaar ludiek afgesloten.

Rommelmarkt

Sinds 1982 wordt er jaarlijks in april een groot opgezette rommelmarkt georganiseerd door de dorpsfeestcommissie en de Albertine Agnesschool gezamenlijk. Naast een keur aan bijzondere koopwaar, is het ook gezellig in de ‘thee-en koffiehoek’ met o.a. zelfgebakken taart e.d. De opbrengst van de rommelmarkt wordt gedeeld: een helft voor de Albertine Agnesschool en een helft voor de dorpsfeestcommissie.

Contact Rommelmarktcommissie:
Janke Otter, 0513-632872 / janke-otter@live.nl

Oranjewoud-festival

Het Oranjewoudfestival is een klassiek muziekfestival dat verspreid in de prachtige ambiance van Oranjewoud plaatsvindt. Met kleinschalige – soms gratis toegankelijke – concerten op verrassende locaties is het festival een muzikale ontdekkingsreis. In de Overtuin is de zgn. ‘Proeftuin’ een centrale ontmoetingsplaats.

In 2018 is het Oranjewoudfestival een van de hoofdonderdelen van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa.

Contact: contact@oranjewoudfestival.nl

Pompeblêdfair

Sinds 2010 wordt deze buitenfair jaarlijks georganiseerd door een aantal enthousiaste, creatieve dames uit Oranjewoud. Locatie van de Pompeblêdfair is de tuin van restaurant De Koningshof, wat tevens dient als slecht-weer locatie.

Contact: pompebledfair@hotmail.com

Dorpsfeest

De dorpsfeestcommissie organiseert – samen met een activiteiten-en jeugdcommissie – ieder jaar eind augustus/begin september talloze activiteiten voor jong en oud. In het kader van het jaarlijkse dorpsfeest verschijnt ‘de feestkrante’ met daarin het programma en achtergrondinformatie. In 2017 vierde het Dorpsfeest de 40e jubileumeditie op 14, 15 en 16 september jl.

Contact Dorpsfeestcommissie:
Auke van der Veen, 0513-707807
dorpsfeest.oranjewoud@hotmail.com

Start typing and press Enter to search