Koffie-ochtend

Een onverwacht succes van het Koffieplein tijdens het dorpsfeest in september 2016 luidde een reeks Koffie-ochtenden in met als motto: “Alles mag, niks hoeft”. Deze Koffie-ochtenden voor ouderen worden maandelijks in restaurant De Koningshof georganiseerd. Kijk voor de data in 2018 onze agenda.
Contact: Herdi Oosterbaan, tel.0513-631585 / info@coachherdi.nl

Oranjewoud-festival

Het Oranjewoudfestival is een klassiek muziekfestival dat verspreid in de prachtige ambiance van Oranjewoud plaatsvindt. Met kleinschalige – soms gratis toegankelijke – concerten op verrassende locaties is het festival een muzikale ontdekkingsreis. In de Overtuin is de zgn. ‘Proeftuin’ een centrale ontmoetingsplaats. In 2018 was het Oranjewoudfestival een van de hoofdonderdelen van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa.

De data van 2019 zijn inmiddels bekend:

29 mei t/m 2 juni 2019 – Oranjewoud Festival

30 mei t/m 2 juni 2019 – De Kinderproeftuin (Oranjewoud Festival)

1 juni 2019 – Nacht van het Park (Oranjewoud Festival)

2 juni 2019 – Slotconcert Oranjewoud Festival

Contact: contact@oranjewoudfestival.nl

Wâldsterjûn

Sinds 2007 wordt voor de oudere inwoners én oudere oud-inwoners van Oranjewoud een feestavond georganiseerd, de “Wâldsterjûn”. Oorspronkelijk was deze avond onderdeel van het dorpsfeest, maar inmiddels is de organisatie losgekoppeld van het dorpsfeest en vindt deze gezellige avond jaarlijks in oktober/november plaats in restaurant De Koningshof. De datum voor de volgende editie van deze Wâldsterjûn is 23 november a.s.!

Kerstboomwerpen/carbidschieten en strykizerskowen

Traditioneel vindt op Oudejaarsdag het Kerstboomwerpen en/of het carbidschieten plaats. Als er ijs ligt, wordt het aloude Strykizerskowen even geoefend. Deze gezellige slotactiviteiten worden door de IJsclub Oranjewoud, de Dorpsfeestcommissie en Plaatselijk Belang Oranjewoud gezamenlijk georganiseerd. Onder het genot van een glaasje of poeiermolke in de koek-en-zopietent bij de ijsbaan van Oranjewoud wordt het jaar ludiek afgesloten.

Rommelmarkt

Sinds 1982 wordt er jaarlijks in april een groot opgezette rommelmarkt georganiseerd door de dorpsfeestcommissie en de Albertine Agnesschool gezamenlijk. Naast een keur aan bijzondere koopwaar, is het ook gezellig in de ‘thee-en koffiehoek’ met o.a. zelfgebakken taart e.d. De opbrengst van de rommelmarkt wordt gedeeld: een helft voor de Albertine Agnesschool en een helft voor de dorpsfeestcommissie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jelly Verhoef, 0513-631393 of 06-20170417
Janke Otter, 0513-632872 of 06-13524350/ janke-otter@live.nl

Pompeblêdfair

Sinds 2010 wordt deze buitenfair jaarlijks georganiseerd door een aantal enthousiaste, creatieve dames uit Oranjewoud. Locatie van de Pompeblêdfair is de tuin van restaurant De Koningshof, wat tevens dient als slecht-weer locatie.

De datum voor 2019 wordt z.s.m. bekendgemaakt.

Contact: pompebledfair@hotmail.com

Dorpsfeest

De dorpsfeestcommissie organiseert – samen met een activiteiten-en jeugdcommissie – ieder jaar eind augustus/begin september talloze activiteiten voor jong en oud. In het kader van het jaarlijkse dorpsfeest verschijnt ‘de feestkrante’ met daarin het programma en achtergrondinformatie. In 2018 vindt het Dorpsfeest plaats op 13, 14 en 15 september jl. Thema van deze 41e editie is “Carnaval yn it wâld”.

Contact Dorpsfeestcommissie:
Auke van der Veen, 0513-707807
dorpsfeest.oranjewoud@hotmail.com

Start typing and press Enter to search