Koffie-ochtend voor ouderen

Resterende data 2017: 24 oktober, 21 november, 19 december

Koffie-ochtend voor ouderen

Sinds vorig jaar november komt een groep ouderen 1 x per maand samen in De Koningshof voor een gezellige koffie-ochtend. U vraagt zich misschien af: hoe is dit ontstaan en voor wie is dit? Naar aanleiding van een wijkscan die gehouden is in 2015, blijkt dat veel oudere bewoners in het dorp vaak niet meer op een vanzelfsprekende manier andere leeftijdgenoten ontmoeten. Christel Koning van De Koningshof vond het een sympathiek initiatief en was bereid een ruimte beschikbaar te voor deze doelgroep. Zo heeft de maandelijkse koffie-ochtend vorm gekregen, al zijn we nog wel een beetje zoekende naar een vorm die iedereen aanspreekt.

Voor wie is het? Wanneer ben je “oudere”?

In Nederland ben je vanaf 55 jaar, senior. Hoe komen de 1e koffiedrinkers bij deze groep? Tijdens het dorpsfeest van 2016 is voor het eerst een “Koffieplein” georganiseerd voor ouderen, wat een geweldig succes werd. We hebben getracht zoveel mogelijk “ambassadeurs” per straat te vragen, dit zijn vaak eigen straatbewoners, om in hun eigen straat bij de ouderen te informeren of ze ook belangstelling hebben, voor het “Koffieplein” en de koffie-ochtend. Zo kwamen er tijdens het dorpsfeest 40 koffiedrinkers. Uit deze groep zijn mensen blijven komen voor de maandelijkse koffie-ochtend.

Hebt u ook belangstelling?

Heeft u belangstelling voor het “Koffieplein” tijdens het dorpsfeest en/of zin om de koffie-ochtend te bezoeken: wees welkom! Ook dit jaar zullen de ambassadeurs weer bij u langskomen met de vraag of u ook zin heeft om mee te gaan. Geen ambassadeur gezien en toch belangstelling? Uiteraard is dit geen probleem, u bent altijd welkom.

Hebt u ideeën?

Daarbij willen we graag weten waar u behoefte aan heeft, wat is voor u de moeite waard om de koffie-ochtend te bezoeken. Of: wat houdt u tegen, en wat kunnen we doen om de drempel lager te maken. Verschil in bezoekers is er niet, iedereen heeft behoefte aan een praatje, een luisterend oor en een stukje aandacht. Heeft u vragen/ideeën, wij horen het graag! Daarbij willen we de mogelijkheid bieden om naast een kopje koffie (met wat lekkers), een spelletje te doen zoals bijvoorbeeld kaartspelen, scrabble of rummikub.

Geen vervoer?

Mocht u met vervoersproblemen zitten, dan horen we dat ook graag, want dat mag geen belemmering zijn om te komen. Wij denken in kansen en mogelijkheden en dat geldt voor iedereen!

Vragen? Opmerkingen?

Als u nog vragen heeft of u wilt iets opmerken: schroom niet om even contact met mij op te nemen, ik sta u graag te woord.

Herdi Oosterbaan, Tolhuisweg 7, 8443 DT Heerenveen/Oranjewoud-west

info@coachherdi.nl / 0513 – 63 15 85 / 06 – 2002 23 65

Koffie-ochtend: 10:00 tot 12:00 uur in Restaurant De Koningshof
op 21 november en 19 december 2017 (zie ook agenda).

Koffieplein: tijdens dorpsfeest augustus/september 2018 in de feesttent 10:00 uur in Feesttent Lollius Ademalaan

Start typing and press Enter to search