koffie-ochtend Oranjewoud

Koffie-ochtend

Een onverwacht succes van het Koffieplein tijdens het dorpsfeest in september 2016 luidde een reeks Koffie-ochtenden in met als motto: “Alles mag, niks hoeft”. Deze Koffie-ochtenden worden maandelijks in Hof van de Koning georganiseerd. Kijk voor de actuele data in onze agenda.
Contact: Herdi Oosterbaan, tel.0513-631585 / info@coachherdi.nl

Oranjewoud-festival

Het Oranjewoudfestival is een klassiek muziekfestival dat verspreid in de prachtige ambiance van Oranjewoud plaatsvindt. Met kleinschalige – soms gratis toegankelijke – concerten op verrassende locaties is het festival een muzikale ontdekkingsreis. In de Overtuin is de zgn. ‘Proeftuin’ een centrale ontmoetingsplaats. In 2018 was het Oranjewoudfestival een van de hoofdonderdelen van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa.

In 2022 wordt het Oranjewoudfestival gehouden van 3 t/m 6 juni.

Contact: contact@oranjewoudfestival.nl

logo oranjewoudfestival 2022

Wâldsterjûn

Sinds 2007 wordt voor de oudere inwoners én oudere oud-inwoners van Oranjewoud een feestavond georganiseerd, de “Wâldsterjûn”. Oorspronkelijk was deze avond onderdeel van het dorpsfeest, maar inmiddels is de organisatie losgekoppeld van het dorpsfeest en vindt deze gezellige avond jaarlijks in oktober/november plaats in Hof van de Koning.

Kerstboomwerpen/carbidschieten en strykizerskowen

Traditioneel vindt op Oudejaarsdag het Kerstboomwerpen en/of het carbidschieten plaats. Als er ijs ligt, wordt het aloude Strykizerskowen even geoefend. Deze gezellige slotactiviteiten worden door de IJsclub Oranjewoud, de Dorpsfeestcommissie en Plaatselijk Belang Oranjewoud gezamenlijk georganiseerd. Onder het genot van een glaasje of poeiermolke in de koek-en-zopietent bij de ijsbaan van Oranjewoud wordt het jaar ludiek afgesloten.

rommelmarkt Oranjewoud

Rommelmarkt

Sinds 1982 wordt er jaarlijks in april een groot opgezette rommelmarkt georganiseerd door de dorpsfeestcommissie en de Albertine Agnesschool gezamenlijk. Naast een keur aan bijzondere koopwaar, is het ook gezellig in de ‘thee-en koffiehoek’ met o.a. zelfgebakken taart e.d. De opbrengst van de rommelmarkt wordt gedeeld: een helft voor de Albertine Agnesschool en een helft voor de dorpsfeestcommissie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rachel de Vries, 0513-636860 of 06-16437971
Janke Otter, 0513-632872 of 06-13524350/ janke-otter@live.nl

Pompeblêdfair

Sinds 2010 wordt deze buitenfair jaarlijks georganiseerd door een aantal enthousiaste, creatieve dames uit Oranjewoud. Locatie van de Pompeblêdfair is de tuin van Hof van de Koning (eventueel slecht-weer-locatie).

De e.v. Pompeblêdfair wordt gehouden op 15 mei, 10.00-17.00 uur.

Contact: pompebledfair@gmail.com

Dorpsfeest

De dorpsfeestcommissie organiseert – samen met een activiteiten-en jeugdcommissie – ieder jaar eind augustus/begin september talloze activiteiten voor jong en oud. In het kader van het jaarlijkse dorpsfeest verschijnt ‘de feestkrante’ met daarin het programma en achtergrondinformatie.

In 2022 vindt het Dorpsfeest plaats van 8 t/m 10 september.

Contact Dorpsfeestcommissie:
Auke van der Veen, 0513-707807
dorpsfeest.oranjewoud@hotmail.com

Start typing and press Enter to search