Zoals bekend heeft Plaatselijk Belang in 2019 een AED beschikbaar gesteld. Deze hangt aan de zijgevel van de woning van de familie De Ruijter op het adres Koningin Julianaweg 53. Om de zichtbaarheid te vergroten is er onlangs een fluorescerend bordje bevestigd aan een lantaarnpaal ter hoogte van deze woning.

AED bordje

Naast deze AED op de Koningin Julianaweg 53 heeft ons dorp nog een aantal AED’s beschikbaar ingeval er een reanimatie noodzakelijk is:

  • Koningin Julianaweg 98 (Hotel Tjaarda)
  • Anna Charlottelaan 8 (Fysiotherapie Jos de Vries)
  • Marijke Muoiwei 12 (familie Liemburg / dankzij een particulier initiatief in Brongergea)
  • Tolhuisweg 57 (Anteagroep)

Een ieder was bereid de AED’s aan te melden bij HartslagNu. Dit is een landelijk opererend systeem/netwerk waar AED’s geregistreerd (kunnen) staan. Dit betekent ook dat al deze AED’s bekend zijn bij 112. Bij een reanimatiemelding worden dan de dichtstbijzijnde hulpverleners opgeroepen, zij krijgen dan ook de aanwijzing waar de dichtstbijzijnde AED zich bevindt.

De AEDtrainingen van vorig jaar waren een groot succes. Ruim 20 mensen uit ons dorp hebben het ‘reanimatie-diploma’ gehaald. Ook dit jaar organiseert PB weer een aantal trainingen. Data en locatie worden nog bekend gemaakt.

AED Kon Julianaweg 53 Oranjewoud

Recente berichten

Start typing and press Enter to search

logo Plaatselijk Belang Oranjewoud