Activiteitenagenda

Hieronder ziet u onze activiteitenagenda. Items voor deze agenda kunt u doorgeven op activiteitenoranjewoud@gmail.com.
Neem ook eens een kijkje bij de agenda van ’n Gouden Plak voor activiteiten in Heerenveen en omgeving.

Vrijdag 4 november – Wâldsterjûn
Het belooft weer gezellig te worden in Hof van de Koning

Dinsdag 8 november – Uhhh nee, deze keer geen koffie-ochtend!
Hierbij worden de inwoners van Oranjewoud uitgenodigd voor de lunch op 8 november a.s. in Hof van de Koning. Deze keer eens wat anders, niet met elkaar om tafel tijdens het koffiedrinken, maar bijkletsen onder het genot van een lekkere lunch. Met elkaar aan tafel, verhalen delen en misschien ontmoet u weer nieuwe inwoners of juist oude bekenden. Graag zien we u tegemoet op 8 november om 12 uur! Met vriendelijke groet, Herdi Oosterbaan (0513 – 63 15 85)

Woensdag 23 november – Ledenvergadering IJsclub Oranjewoud
Hof van de Koning, aanvang 20.00 uur
Zie ook: www.ijscluboranjewoud.nl

Zaterdag 26 november – Wâldster Strúntocht
Lekker struinen langs leuke adresjes in Oranjewoud. Laat je verrassen door de deelnemers van 17 – 20 uur.

Vrijdag 2 december – De Vier Jaargetijden in Oudeschoot
Gabriël Vriens verzorgt al jaren lezingen over kunst, klassieke muziek, architectuur, Christelijke kunst en Friese onderwerpen zoals molens, boerderijen en het Friese landschap. Dit doet hij naast zijn werk bij de provincie Fryslân met enthousiasme, humor en kennis van zaken. Vrijdagavond 2 december is Vriens op uitnodiging van Zin in Zuid in de Sionskerk van Oudeschoot voor een lezing over De Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi.

Want, wie kent deze muziek niet? De vier vioolconcerten van Vivaldi uit 1723 zijn wereldberoemd, mede omdat ze alle vier een jaargetijde uitbeelden. De componist heeft teksten bij de partituren uitgegeven, waarin hij aangeeft wat bedoeld wordt met de muzikale thema’s en opbouw. Tijdens de lezing van Gabriël Vriens worden de teksten voorgelezen en toegelicht in combinatie met het beluisteren van de mooie, bekende muziek. Daarnaast zal ook aandacht gegeven worden aan de karakteristieke vormen van deze barokke vioolconcerten. Stap voor stap zullen de concerten op een enthousiasmerende manier worden uitgelegd. U zult er versteld van staan hoeveel meer de muziek te zeggen heeft wanneer u als luisteraar weet wat de beroemde muziek uitbeeldt in klanken. Kortom; een eyeopener voor iedereen.

Deze avond in de ontmoetingsruimte van de Sionskerk aan de Marktweg 55 start om 8 uur, inloop is vanaf een half uur eerder. De entree bedraagt 5 euro (dit is inclusief 1 kop koffie/thee of een glas frisdrank), en wordt contant betaald bij binnenkomst aan de kassa.

26-29 mei 2023
Oranjewoudfestival (tijdens Pinksterweekend)

Start typing and press Enter to search