Medio 2019 is de Gemeente Heerenveen gestart met het duurzaamheidsprogramma “Een voor een groener”. Om burgerinitiatieven te ondersteunen op het gebied van duurzame energie, heeft de gemeente Heerenveen het “LEEF” (Lokaal Energie Experimenten Fonds) in het leven geroepen. Op 8 april jl. kregen vijf Groene Gangmakers in de gemeente Heerenveen maximaal € 100.000,- toegekend voor hun lokale energie experiment. Dit zijn de volgende initiatieven:

  • Aengwirden Aardgasvrij
  • Praktische aanpak verduurzaming bedrijventerrein Heerenveen-Zuid
  • Oudeschoot: Baanbrekers voor nieuwe energie
  • De Greiden: Rijwoningen renoveren; organiseren maakt goedkoper
  • Nieuweschoot zet een stap naar CO2-neutraliteit

Op de website eenvooreengroener.nl staan deze initiatieven nader beschreven; boeiend om eens een kijkje te nemen op deze website!

In april zijn zij gestart met hun experiment en nu willen zij graag hun voortgang delen met eenieder die geïnteresseerd is. Hiervoor organiseert de gemeente Heerenveen een (online-)bijeenkomst op donderdag 14 oktober van 19.30-21.30 uur. Alvast aanmelden kan via duurzaam@heerenveen.nl. U ontvangt dan de link voor deze digitale bijeenkomst en uitgebreide(re) informatie.

Inspiratie opdoen hoe je verduurzamen aanpakt? Benieuwd hoe anderen dat doen? Meld u dan ook aan voor deze online bijeenkomst op 14 oktober.

een voor een groener

Recente berichten

Start typing and press Enter to search

heb jij een groen idee?energie initiatieven