Zoals we al eerder meldden, stelt PB Oranjewoud een AED beschikbaar. Een vervolgstap is om voldoende mensen in het dorp te hebben die weten hoe je een AED moet gebruiken in een noodsituatie. Een AED is van levensgroot belang bij een reanimatie van een patiënt met een acute hartstilstand.

PB organiseert daartoe trainingen en de eerste wordt gehouden op maandag 24 juni, van 19.30-22.30 uur in De Koningshof. De kosten van deze training zijn € 7,50 per persoon. Na afloop van de training ontvangt u als deelnemer een diploma van de Hartstichting.

De training(en) worden verzorgd door Joop Holtmann, gediplomeerd reanimatie-instructeur van de NRR (Nederlandse Reanimatie Raad). Hij leert u het juiste gebruik van een AED, o.a. met een reanimatiepop, zodat u zelf kunt oefenen. En natuurlijk kunt alle vragen stellen, zodat u weet wat er te doen is als er onverwacht een reanimatie is.

Wilt u deze training ook volgen? Dat kan, er zijn op 24 juni nog een aantal plaatsen beschikbaar. U kunt zich aanmelden bij Peter Bijlsma, secretaris van PB via pboranjewoud@gmail.com.

Bij voldoende belangstelling volgt een tweede AED-training in het najaar.

reanimeren

 

 

Recente berichten

Start typing and press Enter to search

koffie in feesttent ORANJEWOUD