De gemeente Heerenveen heeft als visie om het fietsen in de gemeente prettiger te maken voor iedereen én het gebruik van de fiets nog meer te stimuleren. Een van de onderdelen van dit plan is om in Oranjewoud een aantal fietspaaltjes te verwijderen en zo voor de fietser onbelemmerde fietspaden te creëren. Daarbij komt dat de gemeente steeds vaker aansprakelijk wordt gesteld voor schade omdat men tegen een fietspaaltje fietst. Voor de fietsveiligheid zouden deze ‘obstakels’ moeten worden verwijderd.

Uiteraard wil PB Oranjewoud ook een veilige fietsomgeving, maar heeft toch bezwaar gemaakt tegen dit plan om hier en daar de fietspaaltjes te verwijderen. Een van de hoofdpunten in de bij de gemeente ingediende zienswijze van PB is de vrees voor toenemend sluipverkeer, ondanks de verbodsborden die de gemeente wil plaatsen. Om de veiligheid te vergroten, stelt PB voor om bij een aantal fietspaaltjes de verlichting te verbeteren, waar dit nu in veel gevallen ontbreekt.

PB Oranjewoud houdt in dezen contact met de gemeente. Het is nog niet bekend wanneer hierover definitief wordt besloten.

Een aantal situaties met fietspaaltjes in Oranjewoud:

 

Recente berichten

Start typing and press Enter to search

van bienemalaansimmer yn fryslan