HEERENVEEN – Zondag 7 april gaat de eerste Gezond Natuur Wandeling van start in Oranjewoud. Dit is een tweewekelijkse groepswandeling (behalve zondag 21 april vanwege Pasen). Deze wandelingen worden georganiseerd door Landschapsbeheer Friesland en stichting Gezond Natuur Wandelen. De start is om 11.00 uur vanaf de parkeerplaats van Staatsbosbeheer aan de Tjaarda’s laan in Oranjewoud. De wandeling duurt ongeveer een uur en iedereen kan meedoen. Het doel is dat men in beweging komt, geniet van de natuur en sociale contacten opdoet. Aanmelden is niet nodig.

Deze wandelingen worden in de even weken georganiseerd:

zondag 7 april

zondag 5 mei

zondag 19 mei

zondag 2 juni

zondag 16 juni

etc.etc. Kijk in de agenda voor alle data.

 

De groepswandeling wordt begeleid door vrijwilligers. Zij zetten voor iedere wandeling een nieuwe route uit en vertellen onderweg een paar keer iets over de natuur. Het tempo wordt aangepast aan de groep. Na afloop is er de mogelijkheid om nog even samen een kopje koffie of thee te drinken.

Er wordt nog gezocht naar meer vrijwilligers die het leuk vinden om een wandeling te begeleiden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Landschapsbeheer Friesland via telefoonnummer 0512-383800 of j.vandenhoven@landschapsbeheerfriesland.nl.

 

Recente berichten

Start typing and press Enter to search