Dat we in Oranjewoud prachtig kunnen wandelen en fietsen, wisten wij al, evenals vele bezoekers en toeristen die wij het hele jaar als gasten mogen verwelkomen. Maar weet u dat Oranjewoud ook gastheer is voor een geocachingroute? We spreken dit uit als ‘zjio-kesjing’.

Geocaching is een spel voor jong en oud waarbij het wandelen wordt gecombineerd met een moderne manier van schatzoeken: geocaching. Wat 15 jaar geleden klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijd gebeuren met tienduizenden verstopte “schatten” en miljoenen (!) zoekers. Plaatselijk Belang heeft zich verdiept in deze nieuwe vorm van recreatie. Dit heeft erin geresulteerd dat sinds kort nu ook in Oranjewoud een aantal caches (“schatten”) zijn verstopt. De route wordt ‘de Brongergea-trail’ genoemd.

De caches zijn met een GPS toestel of een moderne smartphone te vinden, aan de hand van coördinaten. Vaak moet er onderweg wat gepuzzeld worden. De zoektocht naar de cache is vaak het doel op zich, namelijk mooie wandelingen en het ontdekken van plekken die men anders niet gekend zou hebben. Het spel wordt steeds populairder: in Friesland liggen er inmiddels ook al ruim 2000 schatkistjes verstopt.

PB geeft graag meer informatie over geocaching in het algemeen en over deze Brongergea-trail in het bijzonder en heeft de heren Roelof van der Bij en Jan de Boer bereid gevonden tijdens een rondrit een inkijkje te geven in de wereld van het geocachen. PB organiseert daarom op

zaterdag 1 september a.s.
een informatieve geocaching fietstocht
Tijd: 10.00 uur
Startlocatie: bij de Pauw (Pauwenburg), Marijke Muoiwei
Aan deze rondrit zijn geen kosten verbonden, wel graag eigen fiets meenemen.

Graag vooraf = uiterlijk donderdag 30 augustus a.s. even aanmelden op pboranjewoud@gmail.com.

 

 

 

 

Recente berichten

Start typing and press Enter to search

bankje oranjewoud