Op woensdagavond 7 oktober organiseert de gemeente Heerenveen in Fean Plaza (Abe Lenstra stadion) een informatiesessie over de WhatsApp Buurtpreventie.  Beheerders, leden van dergelijke WhatsApp groepen, maar ook belangstellende inwoners die eenWhatsApp groep willen opzetten, zijn van harte welkom. De avond wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Veiligheid.

In Heerenveen zijn in verschillende wijken en dorpen al WhatsApp buurtpreventie groepen aktief. Via zo’n WhatsApp-groep kunnen verdachte situaties gedeeld worden met de buurt; de kans op criminaliteit neemt daardoor af. De gemeente en de politie werken hier aan mee.

Wat is het programma van deze informatiesessie?

Er zijn gastlezingen over de inzet van Whatsapp Buurtpreventie, de rol van de politie en ervaringen van beheerders, op basis van een actie in onze gemeente.

Er is ruimte om vragen te stellen aan diverse (ervarings)deskundigen, bijvoorbeeld hoe je een dergelijke WhatsApp Buurtpreventie moet starten, hoeveel tijd er in het beheer gaat zitten, welke handigheidjes de ene groep heeft ten opzichte van een andere groep, en hoe je elkaar enthousiast krijgt en houdt om zich aan te sluiten.

Wanneer en waar?

De bijeenkomst vindt plaats top woensdag 7 oktober a.s. vanaf 19.30 tot 21.00 uur in Fean Plaza (Abe Lenstra stadion). Inloop is om 19.15 uur. Deze locatie is geschikt om de bijeenkomst Coronaproof te organiseren, en alles volgens de Corona-richtlijnen te laten verlopen.

Aanmelding verplicht

Vooraf aanmelden is nodig vanwege de corona-richtlijnen.Dat kan door een mail te sturen naar de gemeente: i.vandam@heerenveen.nl. Vermeld daarbij uw naam, aantal personen, 06 nummer, van welke wijk u beheerder bent of in welke wijk of welk dorp u woont. Graag ontvangen wij u aanmelding vóór dinsdag 29 september.

Meer info op de website van de gemeente Heerenveen.

 

Recente berichten

Start typing and press Enter to search

koffie-ochtend Oranjewoudgrafkelder Bienema