Op dinsdag 5 april 2022 hield Plaatselijk Belang Oranjewoud haar Algemene Ledenvergadering. Een 50-tal leden/inwoners gaven acte de presence in Hof van de Koning. Door de pandemie had PB een aantal jaren geen jaarvergadering kunnen organiseren, de laatste werd in 2019 gehouden. Na de agenda met de gebruikelijke onderwerpen (verslagen en plannen, zie ook eerdere berichten hierover) kwamen twee sprekers aan bod, te weten Sibbe Hoekstra, secretaris van de Stichting Belvedère Oranjewoud en Jenno Kootstra van de AnteaGroup in Heerenveen.

Sibbe Hoekstra zette uiteen hoe de Stichting Belvedère Oranjewoud zich inzet om het beheer en het behoud van de uitkijktoren te realiseren. Het betonnen Rijksmonument is vrij recent gerestaureerd, maar de ‘Berg van Brongergea’ waarop de toren is gebouwd heeft zeer dringend onderhoud nodig, met name als gevolg van erosie. Er is inmiddels een uitvoeringsplan opgesteld inclusief een begroting van € 546.394. De presentatie met uitleg, foto’s van de erosie etc. en de begroting vindt u hier.

Na deze interessante informatie over de uitzichttoren volgde een boeiende presentatie over het plan van de AnteaGroup om een officiële MTB-route aan te leggen in Oranjewoud én omstreken. Antea Group heeft de ambitie om duurzame, innovatieve oplossingen voor ‘de Mienskip’ concreet in de praktijk te brengen. De presentatie (inclusief betrokken partijen en tijdsplanning etc. ) vindt u hier.

Op 14 mei organiseert Antea Group een ‘MTB Drive-Thru’; liefhebbers en belanghebbenden kunnen daar d.m.v. een tekentafel hun favoriete en huidige routes in en rondom Heerenveen kenbaar maken. Ook is er op deze MTB Drive-Thru ruimte om eventuele wensen en tips te delen en zorgen te uiten.

Binnenkort meer informatie hierover.

mtb route antea

 

 

Recente berichten

Start typing and press Enter to search

dorpsarchievenalbertine agnesschool oranjewoud