De kaartverkoop voor het Oranjewoud Festival 2018 is gestart. Met trots presenteren wij een extra lange festivaleditie. Ruim 200 topmusici uit heel Europa strijken hier neer om van het krieken van de dag tot in de kleine uurtjes concerten te geven.

> Bekijk hier het nieuwe programma

Tien dagen muziek
Maar liefst tien dagen lang is Parklandschap Oranjewoud het kloppende klassieke hart van Leeuwarden-Fryslân 2018. Van 1 t/m 10 juni zijn er iedere dag concerten en voorstellingen, variërend van een Fauré-recital van Hannes Minnaar, een splinternieuwe bewerking van Bachs Musikalisches Opfer door Calefax, een stilteconcert van het trio TEMKO in onze nieuwe festivallocatie Bubble en een Frans barokprogramma van Cordevento met o.a. blokfluitist Erik Bosgraaf en gitarist Izhar Elias. Ook zijn er meerdere premières, onder meer een splinternieuwe enscenering van La voix humaine van Poulenc in zijn bewerking voor sopraan en piano. Kortom, er is voor ieder wat wils.

De Proeftuin vormt het festivalhart waar iedereen op een ongedwongen manier kan kennismaken met uiteenlopende muziekstijlen. Er zijn korte optredens van vele festivalmusici en diverse bands. Speciaal voor kinderen is er in ‘t Proevertje een kinderprogramma bestaande uit activiteiten en voorstellingen, onder andere door sopraan Klaartje van Veldhoven.

Recente berichten

Start typing and press Enter to search