We doen het allemaal wel eens: net iets harder rijden dan is toegestaan. Soms bewust, in een poging om een paar verloren minuten in te halen. En soms onbewust, als onze gedachten afdwalen en we even niet opletten. Wat de reden ook is, (iets) te hard rijden is altijd gevaarlijk. Zeker in de bebouwde kom waar je vaak kwetsbare verkeersdeelnemers tegenkomt, zoals kinderen, fietsers of ouderen. Een paar kilometer te hard rijden lijkt onschuldig, maar het verhoogt de kans op een ongeluk aanzienlijk.

Reeds een aantal jaren staat het op de agenda van het overleg met de gemeente: er wordt te hard gereden op de Koningin Julianaweg in Oranjewoud. Dit overleg heeft in de afgelopen zomer geresulteerd in een aantal concrete maatregelen. Op de kruisingen in de Koningin Julianaweg zijn zogenaamde ‘pianomarkeringen’ aangebracht en op de weg staat hier en daar “30” geschilderd.

Hoewel er wel enige invloed op weggebruikers merkbaar was, ontving het bestuur van PB toch nog steeds klachten van de bewoners dat er te hard wordt gereden. Gelukkig vonden we bij de gemeente gehoor: er volgen nog dit jaar nieuwe maatregelen. Op het lange stuk tussen de Irenelaan en de Wilhelminalaan worden namelijk groenvlakken (met blokhagen) aangelegd die de weg gaan versmallen. De versmallingen komen links en rechts van de weg op enige afstand van elkaar.

Daarnaast volgen er aanpassingen in de weg buiten de bebouwde kom, gedeelte ‘Springend hert – Tjaarda’. Hier worden een aantal rode vlakken (klinkers) aangelegd met een lichte welving. Het worden géén drempels, maar het effect is voelbaar…..

Met deze maatregelen hoopt het bestuur van PB dat het te hard rijden op de Julianaweg tot het verleden behoort.

 

 

Recente berichten

Start typing and press Enter to search

bankje oranjewoud