Er komen opnieuw maatregelen om overtredingen van de snelheid op de Koningin Julianaweg te voorkomen. Dit is de uitkomst van een evaluatiegesprek dat Plaatselijk Belang Oranjewoud had met de afdeling Verkeer van de gemeente Heerenveen. Dit ging over de verkeersremmende maatregelen die medio 2018 in de Koningin Julianaweg zijn aangebracht. Onderwerp van gesprek was: voldoen de maatregelen aan de verwachtingen?

De ervaringen van met name de ‘sluis’ (de wegversmalling) ter hoogte van de kruising met de Koningin Wilhelminaweg vallen tegen. Nog niet iedereen houdt zich aan de maximumsnelheid van 30 (!) km/u. Daarom komen er een aantal aanvullende maatregelen. Het gedeelte vanaf de kruising Prinses Marijkelaan/Prinses Beatrixlaan wordt ook voorzien van de zogenaamde ‘pianomarkeringen’. De kruising met de Koningin Wilhelminaweg heeft dergelijke markeringen al. Verder worden de heuvels in de weg (buiten de bebouwde kom) richting hotel Tjaarda verhoogd van 8 cm naar 12 cm. Deze nieuwe maatregelen zijn bedoeld om de snelheid van de weggebruikers af te remmen.

Tot slot werd ook de zichtbaarheid van genoemde sluis besproken, dit naar aanleiding van opmerkingen van een aantal bewoners hierover. De gemeente is bereid de zichtbaarheid te verbeteren door extra kattenogen aan te brengen en de paaltjes te voorzien van reflectors. Bovendien worden witte vlakken op de weg geschilderd direct voor de wegversmalling, waardoor de paaltjes beter opvallen.

Recente berichten

Start typing and press Enter to search

drukbezocht inloopuur dorpsvisieAED Oranjewoud