Na de Gemeenteraad van maandag 5 oktober is een rotonde op de kruising Oranje Nassaulaan na de afrit A32 (vanuit Leeuwarden) toch een reële optie. Wethouder Jaap van Veen heeft de toezegging gedaan zich hier alsnog hard voor te maken. Dit betekent dat er opnieuw overlegd moet worden met o.a. Rijkswaterstaat. In de huidige plannen is deze kruising voorzien van verkeerslichten (zie afbeelding).

Plaatselijk Belang Oranjewoud heeft onder aanvoering van verkeerskundige Kees den Otter altijd gepleit voor een rotonde voor een betere/veiligere verkeersafwikkeling. Bovendien kleven aan de verkeerslichten diverse nadelen zoals (meer) geluidshinder en lichtvervuiling.

De gesprekken hierover met de gemeente verliepen altijd constructief, tot aan voorjaar 2020, toen “…is men elkaar onderweg kwijtgeraakt….”, zo staat er in de stukken te lezen. Waardoor er zand in de communicatie-motor is gekomen, blijft onduidelijk, maar feit was dat PB Oranjewoud/Kees den Otter in de slotfase van het gehele traject geen gesprekspartner (meer) was.

Mede op aandringen van de Commissie ROM (vergadering van 28 september) kwam men weer met elkaar aan tafel. In dit extra overleg zijn bij de gemeente nieuwe inzichten ten aanzien van een rotonde ontstaan. De wethouder heeft dit in de laatste Gemeenteraad van 5 oktober toegelicht.

In de nog volgende gesprekken blijft Plaatselijk Belang Oranjewoud betrokken, uiteraard wederom bijgestaan door Kees den Otter. Wij houden u op de hoogte.

Wilt u de relevante raadsstukken (agendapunt 15) nalezen? Bekijk ze hier. Tevens kunt u hier de opname van de gehele raadsvergadering bekijken.(vanaf 1.39).

groen licht rotonde

…alsnog groen licht voor rotonde…?

 

 

Recente berichten

Start typing and press Enter to search

verkeerslichten Oranje Nassaulaan Oranjewoudafrit 12 van de a32