Medio 2019 is de Stichting Oranjewoud Historie opgericht, als opvolger van de Stichting Brongergea op de Kaert. Waar ‘Brongergea op de Kaert’ zich beijverde de bekendheid van Brongergea te vergroten, zo wil de nieuwe stichting de historie van het gehele dorp Oranjewoud onderzoeken en beschrijven. Inmiddels is er een zeer informatieve website: www.oranjewoudhistorie.nl. Deze website geeft informatie over de geschiedenis van Oranjewoud en wordt regelmatig gevuld met nieuwe verhalen over interessante onderwerpen. Ook is de Stichting Oranjewoud Historie te volgen op Facebook.

Het Stichtingsbestuur bestaat uit Jitze de Jong (voorzitter), Anneke Liemburg (penningmeester), Jacob Drost (secretaris), Jaap van der Zee (algemeen bestuurslid) en Wiep van der Meulen (algemeen bestuurslid/grafisch vormgever).

Wilt u ook een bijdrage leveren? Heeft u bijzondere wetenswaardigheden die te mooi zijn om niet met het grote publiek te delen? Het bestuur komt graag bij u langs om informatie te noteren en eventueel een kopie te maken van bruikbaar materiaal.

U kunt hiervoor contact opnemen met Jacob Drost, secretaris van de Stichting, via info@oranjewoudhistorie.nl.

stichting oranjewoud historie

Start typing and press Enter to search