Wâldsterjûn: in noflike jûn

De Wâldsterjûn heeft haar sporen ondertussen verdiend als een prachtige avond voor oudere inwoners en oudere oud-inwoners van Oranjewoud. Een avond vol lach, dans en plezier. Een avond waar men elkaar weer eens even rustig kan spreken onder het genot van een kopje koffie, een borreltje en heerlijke hapjes.

De Wâldsterjûn is in 2008 door de toenmalige voorzitter van de dorpsfeestcommissie, Jan Bakker, in het leven geroepen om ook voor onze oudere inwoners een onderdeel van het dorpsfeest te organiseren. De avond voorafgaand aan het dorpsfeest werd een avond voor 50 plussers georganiseerd in De Koningshof. Onze gasten komen zelfs van heinde en ver om weer terug te komen naar hun oude dorp en een gezellige avond te beleven met alleen inwoners en oud-inwoners van Oranjewoud. Deze avond bleek een groot succes te zijn. De gasten vermaakten zich tot in de late uurtjes. De dames van de organisatie hadden echter nog een paar zware dagen en nachten in het vooruitzicht vanwege het dorpsfeest. Zo werd besloten dat deze fijne avond zeker een vervolg zou moeten hebben, maar dan op een andere datum in het jaar.

De organisatie is min of meer al die jaren hetzelfde gebleven. Deze bestaat uit Ali Kok, Gepke Kamstra, Ellen Brouwer, Marga Jagt en Helga Lycklama à Nijeholt. De “âlde wiiven”, zoals zij zich onderling noemen, is een paar jaar geleden aangevuld met de komst van Albertje Talen toen Ellen Brouwer voor het werk van haar man Ben voor een paar jaar naar Amerika ging.

In de loop der jaren passeerden diverse Friese cabaretgezelschappen de revue. Zo kon men genieten van Teake van der Meer, Lamkje Toering, Klún en Knoffelhakke Noordenbos & Ko.
Tijdens de pauze volgde de verloting met leuke prijzen. Frans Koning reikte meerdere malen met groot plezier de prijzen uit aan het publiek. Zijn dochter Christel heeft deze bijzondere taak met veel plezier over genomen.
De avond werd in de loop van de jaren muzikaal omlijst door Duo Tykla, het Smartlappenkoor uit Hardegarijp en Duo Dûbeldyk uit Grou. Waar kunt u nog de valeta, de ijspolka en de Weense wals dansen, maar ook stevige rock ’n roll?

 

Start typing and press Enter to search