Dit is – helaas – een terugkerend item: op de Koningin Julianaweg rijden we te snel. Volgens de politie betreft het zowel bewoners van Oranjewoud als ook veel bezoekers van Tjaarda. Ook is er sprake van sluipverkeer door Oranjewoud. Te hard rijden geeft niet alleen ergernis bij de bewoners, het kan ook grote gevaren met zich meebrengen voor de kinderen en voor de fietsers. PB ontving een aantal klachten van buurtbewoners over te hard rijden.

Snelheidscontrole
De politie heeft de laatste maanden een aantal snelheidscontroles gehouden. Op de Koningin Julianaweg is 30 kilometer de maximum snelheid, de hoogst gemeten snelheid was 63 kilometer per uur. De boetes zijn niet mals: als je 40 kilometer per uur rijdt (waar je slechts 30 mag) kost dat € 74 en als je hier 60 km/u rijdt, is de boete al opgelopen naar 369 euro. De snelheidsovertreder die 63 km/u reed, had dus een flinke boete. En bracht door zijn/haar te hard rijden de andere weggebruikers ook nog eens in gevaar.

te hard rijden julianaweg oranjewoud

Metingen gemeente Heerenveen
Niet alleen de politie heeft nu snelheidsovertredingen gemeten, ook de gemeente Heerenveen heeft een aantal metingen / tellingen verricht. Dit is een onderzoek om inzicht te krijgen in het verkeer, in de hoeveelheid verkeer, de verdeling én de gereden snelheid. De gemeente deed dit met mobiele tellers met behulp van holle slangen over het wegdek. Ook uit deze metingen is gebleken dat er vaak te hard gereden wordt. PB is nu in overleg met de gemeente om te kijken welke mogelijkheden er zijn om de weg aan te passen.

Wordt vervolgd…!

 

 

 

 

Recente berichten

Start typing and press Enter to search