Weet u het nog? In de maand augustus werd bekend dat kwekerijen in Nederland een enorm overschot aan perenbomen hadden. Door corona werden de bomen niet verkocht en dreigden te worden vernietigd. Een grootschalige uitdeel-actie werd op touw gezet: belangstellenden konden gratis de perenbomen ophalen via een coronaproof-drive-through.

De gemeente Heerenveen heeft ook een aantal perenbomen ontvangen voor aanplant in het openbaar groen. Zodoende zijn deze te planten perenbomen beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente. Ziet u het al voor u, lekkere peren plukken?

De gemeente wil deze bomen in de komende winter van 2020/2021 gaan planten. Maar nu de grote vraag: waar moeten deze perenbomen worden geplant? De gemeente Heerenveen stelt deze vraag aan u als inwoner!

Weet u een mooie geschikte locatie? Dan vragen wij u dit – uiterlijk 25 november a.s. – kenbaar te maken aan Plaatselijk Belang Oranjewoud via pboranjewoud@gmail.com. PB Oranjewoud verzamelt uw reacties en zorgt ervoor dat deze bij de gemeente Heerenveen terecht komen.

Meer informatie leest u in bijgaande folder van de gemeente.

Recente berichten

Start typing and press Enter to search

glasvezel in buitengebiedenquête dorpsvisie oranjewoud